Kart limitlerini düşüren kullanıcılar dikkat! Bankalar başvuruları reddediyor

Geçtiğimiz günlerde Meclis'e sunulan kart limiti 100 bin lira olan herkesten 750 TL'lik kesinti yapılması teklifi gündem olmuştu. Tepkilerin artmasıyla geri çekilen teklif sonrası birçok vatandaş 750 TL ödememek için kart limitini düşürmüştü. Şimdi ise kredi kartı limitlerini eski haline döndürmek için bankalara yaptıkları başvurular reddediliyor.

Abone ol

Ak Parti tarafından Meclis'e sunulan kanun teklifinde, kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olan herkesten bir defaya mahsus olmak kaydıyla 750 liralık 'Savunma Sanayii Katkı Payı' kesilmesi öngörülmüştü. Kamuoyundaki tepkilerin artması sonucu düzenleme geri çekilmişti.

Değişikliğin tartışıldığı süreçte binlerce kredi kartı kullanıcısı, kesintiden etkilenmemek için kredi kartı limitini düşürdü ancak tepkilerin ardından geri adım atılmasıyla yeni bir sorun ortaya çıktı.

ESKİ LİMİTLERE GERİ DÖNÜLEMİYOR

Kredi kartı limitini düşüren kullanıcılar, 750 liralık kesintinin iptal olmasının ardından eski limitleri için yeniden başvuruda bulundu. Ancak bankalar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartı limitlerine yönelik gönderilen son talimatların ardından çok sayıda müşterisine eski kredi kartı limitini tahsis etmeme kararı aldı.

RED MESAJI GÖNDERİLDİ

Kart limitini eski haline döndürmek isteyen müşteriler, yaptıkları başvurunun ardından gelen SMS ile büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Bankalar, yapılan başvuruların ardından "Mevcut değerlendirmeler sonucunda limit artırım başvurunuz kabul edilememektedir" mesajı ile müşterilerine geri dönüş yaptı.

Bakan Ersoy: Antalya turist sayısında 15,3 milyonu geçti Ekonomi Bakan Kacır müjdeyi duyurdu! Ekonomi İkinci el otoda hareketlilik Ekonomi Fiş ya da fatura kesmeyene de almayana da kesilecek cezalar belli oldu Ekonomi