700 bin kamu işçisini yakından ilgilendiriyor: Maaş zammı pazarlıkları başladı

Ülkemizde kamuda işçi olarak çalışan 700 bin işçi maaş zamlarının ne kadar olacağını merakla bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret, memur ve emekli zammını duyurmasının ardından kamudaki işçilerin de 2 yılını etkileyecek zam görüşmeleri başladı. İşçi tarafını temsil eden Türk-İş, taban ücrette iyileştirme ve üstüne refah payı talep etti.

Abone ol

Ülkemizin kamu kuruluşlarında çalışan 700 bin işçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda duyurduğu asgari ücret, memur ve emekli zammından sonra maaşlarının ne kadar olacağını araştırıyor.

Bu kapsamda işçilerin 2 yıllarını etkileyecek pazarlıklar takip ediliyor.

RESMİ OLARAK BAŞLADI
Kamuda çalışan 700 bine yakın işçi için toplu sözleşme görüşmeleri resmi olarak başladı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Kamu İşveren Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek ile görüşerek taleplerini iletti.

Buna göre, işçi tarafı taban ücret iyileştirmesi yapılmasını, üstüne refah payı eklenmesini talep etti. Oransal zam talebi daha sonra iletilecek.

Geçici işçiler kadroya alınması talep edilirken, taşeronların kadroya geçene emeklilik şartının kaldırılması istendi. Ayrıca bu işçilere tayin hakkı verilmesi talep edildi.

TBMM duyurdu: Sözleşmeli personele kanun teklifi yasalaştı Ekonomi EYT SGK emekli maaş hesaplama nasıl yapılır? Ekonomi En kapsamlı borç yapılandırma paketi geliyor Ekonomi 20 Ocak 2023 anlık altın fiyatları Ekonomi