51. Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı kapılarını açtı

İnegöl'de düzenlenen fuar, Türkiye'nin mobilya sektöründeki başarısını sergiliyor ve 5 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

Abone ol

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 51. Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı (MODEF EXPO 2024) kapılarını açtı. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Güleç, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin mobilya sektöründeki hızlı büyümesini ve global pazardaki yerini vurguladı.

MOBİLYA SEKTÖRÜNDE GLOBAL BAŞARI

Güleç, son 20 yılda Türkiye'nin mobilya sektörünün tasarım ve kalitesindeki gelişimlerin önemli olduğunu belirterek, "Bugün 200 ülkeye ihracat yapıyoruz ve Türkiye, dünyanın 7. büyük mobilya ihracatçısı konumunda. 20 yıl önce 30. sıradaydık," dedi.

İNEGÖL'ÜN EKONOMİK GÜCÜ

Yavuz Uğurdağ, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile MODEF Başkanı olarak yaptığı açıklamada, "İnegöl'ün 1.8 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğü ve 1.5 milyar dolarlık ihracatıyla örnek bir şehir olduğunu" ifade etti.Uğurdağ, mobilya sektörünün bu büyümedeki katkısının %56 olduğunu ayrıca yerel ve genel yönetimlerin sanayi yatırımlarının önemine değindi.

VALİ VE YEREL YÖNETİCİLERDEN DESTEK

Bursa Valisi Erol Ayyıldız, fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da açılışa katıldılar.

Açılış sonrasında fuarın kurdelesi kesildi ve Türkiye'nin mobilya sektörünün geleceğine damgasını vuracak bu etkinlik, 5 Ekim'e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Türkiye'nin önemli mobilya üretim merkezlerinden Bursa'nın İnegöl ilçesinde 51'incisi düzenlenen "Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı" (MODEF EXPO 2024) başladı.

İstanbul Fırıncılar Odası'ndan ekmeğe yüzde 25 zam talebi Ekonomi Kredi kartlarında 50 ve 100 Bin TL İçin Yapılandırma Detayları Açıklandı Ekonomi 1 Ekim 2024 BİM Aktüel Ürünler Kataloğu Yayınlandı! Yaşam İstanbul Havalimanı "Dünyanın en iyi havalimanı" seçildi Ekonomi