YKS tercihleri ne zaman başlıyor, tercih kılavuzu yayımlandı mı? 2023 üniversite tercihleri hangi tarihte başlayacak?

Üniversite adayları YKS tercihleri için gün sayıyor. 2023 YKS sonuçları ÖSYM tarafından 20 Temmuz'da açıklandı. Sınava giren milyonlarca isim, hayalindeki üniversiteye girmek için YKS tercih kılavuzunun yayınlanmasını ve YKS tercih ekranını açılmasını bekliyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlıyor? İşte detaylar...

Abone ol

Üniversite giriş sınavı 2023 YKS tercih dönemi başlıyor. Sınava 3,5 milyon aday girmişti. Açıklanan YKS sonuçları sonrasında gözler tercih kılavuzuna çevrildi. ÖSYM, ön bilgilendirme tercih kılavuzunu yayımlandı. Peki, YKS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? YKS tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM'nin açıklamasına göre 2023-YKS tercihleri 27 Temmuz'da başlayacak. Üniversite tercihleri 27 Temmuz - 8 Ağustos arasında yapılabilecek.

YKS tercihleri ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak.

YKS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

2023 YKS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. ÖSYM, ön bilgi için bir kılavuz yayımladı. Fakat programları ve kontenjanları gösteren 2023 YKS tercih kılavuzunun yarından itibaren yayınlanması bekleniyor.

Üniversite tercihi yaparken nelere dikkat edilmeli? Eğitim 2023 lise boş kontenjanlar açıklandı mı, taban puanlar ne zaman belli olur? Eğitim 2023 LGS lise nakil tercihleri nereden, nasıl yapılır? Eğitim 2023 YKS tercihleri ne zaman başlıyor? Eğitim