YKS tercih süresi uzatıldı! 2024 YKS tercihleri ne zaman bitiyor? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercihleri bugün sona eriyordu fakat ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile sürenin uzatıldığı açıklandı. Adaylar, aldıkları puana göre üniversite tercihlerini, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden yapıyordu. Peki, 2024 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih verildi mi?

Abone ol

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı 2024 YKS puanına göre yapılan üniversite tercihleri 4 Ağustos Pazar gününe kadar uzatıldı. YKS üniversite tercihleri 25 Temmuz'da başlamıştı. Sürenin sonuna gelirken tercihlerini yapan adaylar, ÖSYM tarafından YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak önceki yıllara bakmaya başladı.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN SONA ERİYOR?

YKS tercih dönemi 25 Temmuz - 2 Ağustos olarak açıklanmıştı. Fakat ÖSYM, tercihlerin 4 Ağustos 2024 Pazar gününe kadar uzatıldığını açıkladı. 

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak yapacak.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları, genelde  tercihlerin bitmesini takiben iki hafta içinde açıklanıyor. Geçen yıl, 8 Ağustos'ta biten tercihlerin sonuçları 19 Ağustos'ta açıklanmış. Buna göre bu yıl YKS yerleştirme sonuçlarının 13-14 Ağustos tarihlerinde açıklanması bekleniyor. 

YKS tercih süresi uzatıldı Eğitim LGS 2. nakil tercihleri bugün sona eriyor: Sonuçları için gözler MEB'te! Eğitim 2024-YÖKDİL/2 sınav giriş yeri nasıl öğrenilir, sınav ne zaman? Eğitim Özel Yetenek Sınavı başvuruları başladı: Başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? Eğitim