YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2024 YKS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir?

YKS tercih işlemleri dün sona erdi. İki gün uzatılan tercih dönemi sonrasında gözler ÖSYM'ye çevrildi. Üniversite öğrenci adayları, 2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediyor. Peki, YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir?

Abone ol

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024 YKS) tercih süresi dün sona erdi. ÖSYM tarafında YKS tercih dönemi 4 Ağustos'a uzatılmıştı. Adaylar, YKS'den aldıkları TYT, AYT, YDT puanlarına göre üniversite tercihlerini yaptı. ÖSYM tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda 2024 YKS yerleştirme sonuçları açıklanacak. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır, nasıl öğrenilir?

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, YKS tercih sonuçları için net bir tarih vermedi. YKS yerleştirme sonuçları, genelde tercih döneminin bitmesinin ardından 10-15 gün içinde açıklanıyor. Geçen yıl, 8 Ağustos'ta biten tercihlerin sonuçları 19 Ağustos'ta açıklanmış. Buna göre bu yıl YKS yerleştirme sonuçlarının 13-14 Ağustos tarihlerinde açıklanması bekleniyor. 

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL, NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecektir. 

LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları için gözler meb.gov.tr'de! Eğitim Okullar ne zaman açılıyor, yaz tatili ne zaman bitiyor? Eğitim 2024-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman, saat kaçta, ne kadar sürüyor? Eğitim KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? İşte beklenen tarih! Eğitim