YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih dönemi devam ediyor. ÖSYM tarafından açıklanan 2023 YKS sonuçları sonrasında adaylar, puanlarına göre üniversite tercihlerini yapıyor. 27 Temmuz'da başlayan YKS tercihleri bitimi ile birlikte gözler yerleştirme sonuçlarında olacak. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, üniversite tercihleri ne zaman bitiyor?

Abone ol

Üniversite hayali kuran binlerce adayın YKS maratonu, tercih dönemi ile devam ediyor. 3 milyonu aşkın adayın girdiği YKS sonuçları açıklandı. Adaylar, aldıkları puan ile girmek istedikleri bölüm veya üniversiteyi, taban puanlarını dikkate alarak tercihlerini yapıyor. 27 Temmuz'da başlayan YKS tercihleri ne zaman bitecek, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

YKS tercihleri, 27 Temmuz'da başladı. ÖSYM tarafından verilen süreye göre üniversite tercih işlemleri, 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, YKS tercih sonuçları için net bir tarih vermedi. Fakat üniversite kayıtları 28 Ağustos'ta başlayacağı bildirildi. Buna göre 8 Ağustos'ta sona erecek YKS tercih sonuçlarının kayıtların başlaması öncesinde açıklanması gerekiyor.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS tercih yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulaması aracılığıyla adaylara duyurulacak.

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak, tercihler ne zaman başlayacak? Eğitim PMYO Polis Akademisi öğrenci alımı başvuru şartları nedir, nasıl, nereden başvuru yapılır? Eğitim Bekçilik yazılı sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi nasıl alınır? Eğitim Bakanlardan üniversiteye girecek öğrencilere tercih desteği Gündem