YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercihleri sona ermek üzere. Üniversite adayları, YKS puanları ile birlikte 27 Temmuz'da tercihlerini yapmaya başladı. Tercihler için verilen sürenin sonuna gelinirken 2023 YKS tercihleri ne zaman sona erecek merak ediliyor. Peki, ÖSYM tarafından YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YKS son tercih tarihi...

Abone ol

Üniversite adaylarında YKS yerleştirme sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 20 Temmuz'da açıklanan YKS sonuçlarından bir hafta sonra adaylar, tercihlerini yapmaya başladı. ÖSYM tarafından verilen süre içinde tercihlerini belirtenler, YKS sonuçları için beklemeye başladı. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS SON TERCİH GÜNÜ NE ZAMAN?

YKS tercih dönemi 27 Temmuz'da başladı. Adaylar, YKS tercihlerini 8 Ağustos Salı (YARIN) SAAT 23.59'a kadar yapabilecek.

YKS TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, YKS tercih sonuçları için net bir tarih vermedi. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak. YKS tercih sonuçlarının bu tarihten önce açıklanması bekleniyor.

Yerleştirme sonuçları, internet (https://sonuc.osym.gov.tr) ve mobil uygulaması aracılığıyla adaylara duyurulacak.

BİLSEM itiraz ekranı: Kayıtları hangi tarihlerde yapılacak? Eğitim KPSS soru cevapları yayımlandı! Sonuçlar ne zaman belli olacak? Eğitim Lise kayıtları ne zaman başlıyor? Eğitim MEB açıkladı! LGS yerleştirme esas 2. nakil sonuçları açıklandı! Eğitim