YKS tercih kılavuzu 2023 yayınlandı: YKS tercihleri ne zaman başlıyor?

YKS sonuçları açıklandı. Binlerce üniversite adayları, sınavdan aldıkları puanı öğrendi. ÖSYM, sonuçların açıklanması sonrasında YKS ön bilgilendirme tercih kılavuzunu yayımlandı. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlıyor?

Abone ol

ÖSYM, 2023-YKS sonuçlarını açıkladı ve adaylara ön bilgi verecek tercih kılavuzunu yayımladı. Üniversite hayali kuran 3 milyonun üstünde kişi, YKS puanları ile girecekleri bölümü araştırmaya başladı ve YKS tercihleri ne zaman başlıyor merak ediyor.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzu göre 2023 YKS tercihleri, 27 Temmuz'da başlayacak. Tercihler için son gün 8 Ağustos.

YKS ÖN BİLGİLENDİRME TERCİH KILAVUZU

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

YKS tercihleri, 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihlerinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak ediliyor.

2023-TYT puanı hesaplanan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

2023-AYT/YDT’de ilgili puan türünde puanı hesaplanan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı Eğitim 2023 KPSS sonuçları ne zaman belli olacak? Eğitim 2023 LGS yerleştirme sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? Eğitim Üniversite tercih kılavuzu yayımlandı Eğitim