YKS sonuçları ne zaman belli olacak? 2024 TYT AYT sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sonuçları için geri sayım sürüyor. Üniversite sınavı 8-9 Haziran'da yapıldı. TYT için 3 milyondan fazla başvuru yapılmıştı. Sınav kağıtları ÖSYM tarafından değerlendirilecek. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra üniversite tercih dönemi başlayacak. Peki, 2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? TYT AYT sonuçları ne zaman belli olacak?

Abone ol

Üniversite sınavına giren milyonlarca aday, ÖSYM tarafından açıklanacak 2024 YKS sonuçlarını merakla bekliyor. Dört yanlışın bir doğruyu götürdüğü TYT - AYT testleri 8-9 Haziran'da yapıldı. TYT puanı ile birlikte ASAY, A-SÖZ, A-EA ve A-DİL) hesaplanacak. Adaylar, aldıkları puanlara göre tercihlerini ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden yapacak. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir?

YKS SONUÇLARI (TYT - AYT) NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 YKS sonuçları 17 Temmuz 2024'te ais.osym.gov.tr adresinden açıklanacak. 

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

YKS sonuçlarının açıklanması sonrasında adaylar, puanlarına göre üniversite tercihlerini yapacak. YKS tercih dönemi başlangıç tarihi belli değil. Fakat genelde YKS sonuçlarının açıklanmasından bir hafta sonra tercih kılavuzu yayımlanıyor ve YKS tercih ekranı adayların erişimine açılıyor. 

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS sonuçları nasıl öğrenilir? Eğitim MSÜ askeri öğrenci adayları hangi KYK yurtlarından, hangi tarihlerde faydalanabilecek? Eğitim Ön lisans KPSS son başvuru ne zaman? KPSS ön lisans sınav tarihi nedir? Eğitim ÖSYM'ye para cezası Eğitim