YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

YKS sınav giriş belgesi, bu sabah yapılacak TYT öncesinde araştırılıyor. Üniversite giriş sınavı olan YKS maratonunda bugün Temel Yeterlilik Testi uygulanacak. Sınava girecek 3,5 milyon aday, sınav giriş yerini, sınavın yapılacak salon bilgisini gösteren YKS sınav giriş belgesini, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alabiliyor. Peki, YKS sınav giriş belgesi nasıl çıkarılır?

Abone ol

YKS sürecinde ilk sınav TYT bu sabah yapılacak. Sınava girişte adayların TC kimlik kartı ile birlikte YKS sınav giriş belgesi göstermeleri gerekiyor. Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebiliyor. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alıyor.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARILIR?

Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilir.

YKS sınav giriş belgesi çıkarmak için tıklayınız

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ RENKLİ OLMAK ZORUNDA MI?

YKS sınavı giriş belgesi üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacak. 

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda
yanlarında bulundurmak zorundadır.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

TYT saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Eğitim YKS'ye saatler kaldı! Eğitim YKS'ye girerken kalem, silgi gerekli mi? Eğitim Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamaları açıklaması Gündem