YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman başlıyor? YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

YKS ek tercihleri için meraklı bekleyiş sürüyor. ÖSYM, YKS ilk yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Tercihleri doğrultusunda yerleşemeyenler, üniversite 2. tercih dönemini beklemeye başladı. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Abone ol

Üniversite adayları, YKS tercihleri için ÖSYM AİS tercih ekranın açılmasını bekliyor. YKS ek tercih kılavuzu yayınlanması ile birlikte üniversitelerin taban puanları ile boş kontenjanlar belli olacak. 2023 YKS ek tercihleri ne zaman başlıyor, kılavuz yayınlandı mı? Üniversite 2. tercih nasıl yapılır? İşte detaylar...

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS ek tercihleri için üniversite kayıt işlemlerinin sona ermesi bekleniyor. Kayıtların ardından boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek. Geçen yıl 7 Eylül'de başlayan YKS ek tercihlerinin önümüzde hafta başlaması bekleniyor.

YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

Adaylar, 2022-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacak.

2023 YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Geçen yıl ek tercih ücreti 30 TL idi. Bu yılın YKS ek tercih ücreti henüz belli değil. ÖSYM tarafından yayımlanacak ek tercih kılavuzu ile ücret netlik kazanacak.

Üniversiteler ne zaman açılıyor, dersler ne zaman başlıyor? Eğitim PMYO mülakat sınav giriş yerleri ve sınav tarihleri nasıl öğrenilir? Eğitim 30. dönem POMEM sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? Eğitim AÖL yeni kayıt - kayıt yenileme ne zaman başlıyor? Eğitim