Üniversiteler ne zaman açılıyor, kayıtlar ne zaman başlıyor?

Üniversitelerin açılış tarihi, tercihlerde son günlere gelinmeye daha yoğun araştırılmaya başlandı. Üniversite eğitimini yaşadığı şehir dışında bir yerde yapacaklar için üniversitelerin ne zaman açılacağı büyük önem taşıyor. Peki, üniversiteler ne zaman açılıyor, kayıtlar ne zaman başlıyor?

Abone ol

Üniversite tercih süreci devam ediyor. Yerleştirme sonuçları sonrasında kayıt süreci başlayacak. Adaylar, YKS tercihlerini yaparken diğer yandan üniversite kayıtları ne zaman başlıyor araştırıyor. Peki, üniversiteler ne zaman açılıyor?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILIYOR?

Üniversitelerin açılışı genelde ekim ayında yapılıyor. Fakat her üniversite farklı tarihleri açılabiliyor. Bu yüzden üniversite ve fakültelerin akademik takvimleri takip edilmesi gerekiyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıt tarihleri ise 28-30 Ağustos 2023.

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Eğitim YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Eğitim AÖL 3. dönem sınavı ne zaman bitiyor? Eğitim KPSS ÖABT Alan Bilgisi sınavı ne zaman, saat kaçta? Eğitim