Üniversite öğrencilerinin üç aylık KYK burs-kredi ödemeleri başladı

2022-2023 öğrenim yılı için burs-kredi başvuru yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredileri hesaplarına yatırılmaya başlandı.

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı yazılı açıklamasıyla, 2022-2023 öğrenim yılı için burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan öğrencilerin hesaplarına, öğrenim yılı başı olan Ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredi ödemelerinin bugün itibariyle yatırılmaya başlandığını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada bunlara ek olarak, sisteme dahil olarak ilk defa burs-kredi başvurusunda bulunan ve taahhütnamesini onaylayan öğrencilerden 22 bin 461'ine burs, 309 bin 7'sine kredi ödemesi yapılacağı belirtildi.

TOPLAM MİKTAR BELLİ OLDU
Böylelikle 531 bin 468 öğrenciye toplam 1 milyar 428 milyon 657 bin lira ödeneceği kaydedildi.

KİM NE ZAMAN ÖDEME ALACAK?
Ekim, Kasım ve Aralık aylarına yönelik 850 Türk Lirası üzerinden yapılacak olan burs-kredi ödemelerini, T.C. Kimlik numarasının sonu "0" ve "2" olanlar 29 Aralık'ta, "4" ve "6" olanlar 30 Aralık'ta, "8" olanlar ise 31 Aralık'ta alabilecek.

Ücretsiz olarak faydalanacaklar Eğitim KYK bursu ne zaman yatacak? Eğitim Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 üniversiteye rektör atadı Eğitim AUZEF bitirme (final) sınavı saat kaçta? Eğitim