Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman? MEB ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl, nereden yapılıyor?

Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri merak ediliyor. MEB, yeni eğitim öğretim çalışma takvimini açıkladı. Ücretli öğretmen adayları ise başvuruların başladığı tarih için beklemeye başladı. Peki, ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman başlıyor, nereden, nasıl yapılıyor?

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen açığı nedeniyle ücretli öğretmen başvurusu alıyor. 2023-2024 eğitim öğretim çalışma takviminin açıklanması ile ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman başlıyor, nasıl, nereden yapılıyor araştırmaları yoğunlaştı. İşte MEB ücretli öğretmenlik detayları...

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK NEDİR?

Okullarda eğitim-öğretim yılına göre branşlar bazında öğretmen ihtiyaçları değişmektedir. Ücretli öğretmenlik ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okullarında geçici bir süre için öğretmen ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Ücretli öğretmenler ders başına ücret alırlar. Bu koşula yönelik sözleşme imzalayarak, işe başlarlar. Yapılan sözleşme sadece bir öğretim yılını kapsamaktadır.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2023-2024 eğitim öğretim yılı için ücret öğretmenlik başvurusu için net tarih henüz belirtilmedi. Ancak ücretli öğretmenlik başvurusu temmuz ve ağustos aylarında alınıyor.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretli öğretmenlik başvurusu e-devlet üzerinden yapılıyor. Fakat bazı ilçe milli eğitim müdürlükleri kendi sistemlerinden de başvuru yapılmasını isteyebiliyor. Bu nedenle başvuru yapmak istediğiniz ilçenin duyurularını takip etmeniz gerekir.

Ücretli öğretmenlik başvurusu için tıklayınız

ADIM ADIM ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU

e-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu için;

İlk olarak ücretli öğretmen adayları başvuru ekranından, kimlik bilgilerinin olduğu ekranla karşılaşacak.

İletişim bilgileri, Milli Eğitim İl veya İlçe Müdürlüğü'nün öğretmen adayıyla iletişim kurabilmesi için önem arz ettiğinden, bu bölümün doğru incelenmesi, yanlışlık varsa düzeltilmesi gerekecek.

Eğitim bilgileri bölümünde yer alan; "Formasyonum var." , "Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum.", "Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum." , Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum." seçenekleri incelenerek, varsa ilgilendiren seçenek tercih edilecek.

Yukarıdaki bilgiler tamamlandıktan sonra 'Kaydet ve İlerle' butonuna basılmalıdır.

'Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. Tercih bilgilerinizi aşağıdan girmeye başlayabilirsiniz.' bildiriminin karşınıza çıkmasının ardından ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz içerisinden tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi belirtilen alandan seçmeniz zorunlu olacak.

İl ve ilçe tercihiniz ile birlikte branş belirtmeli, ikinci dönem de bu tercihlere göre çalışmak istiyorsanız 'İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum.' seçeneğini işaretlemelisiniz.

DGS ne zaman, kaç gün kaldı? Eğitim ALES 2 geç başvuru günü ne zaman? Eğitim KPSS 2023/1 tercih süresi ne zaman bitiyor? Eğitim YÖKDİL-2 başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? Eğitim