Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav rehberi yayımlandı: 20 bin sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman bitiyor? Sözlü sınav ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen sözlü sınav rehberini yayımladı. 20 bin sözleşmeli öğretmenlik başvurusu 20 Mayıs'ta başladı. 31 Mayıs'ta bitecek başvurular sonrasında kontenjan sayısının 3 katı aday yerleştirildikleri sınav merkezlerinde sözlü sınava alınacak. Peki, sözleşmeli öğretmen sözlü sınavı ne zaman? Sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular devam ediyor. Başvuruların değerlendirilmesi sonrasında adaylar, sözlü sınava çağrılacak. MEB, bugün sözleşmeli öğretmen sözlü sınav rehberi yayımladı. Buna göre sözleşmeli öğretmen sözlü sınavı nasıl olacak, sınav içeriği nasıl olacak belli oldu. Peki, sözleşmeli öğretmen sözlü sınav tarihi nedir? Sözlü sınav için sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURU TARİHLERİ

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular, 20-31 Mayıs tarihlerinde elektronik ortamda alınacak. Öğretmen adayları başvuru aşamasında atanmak istedikleri öğretmenlik alanına uygun mezuniyet belgelerini sisteme yükleyerek sözlü sınava katılmak istedikleri il tercihinde bulunacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SÖZLÜ SINAVI NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere ilan edilen alanlardaki kadrolara başvuru yapan ve başvurusu onaylanan adaylardan KPSS'de ilgili puan türüne göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere belirlenen kontenjan sayısının 3 katı aday yerleştirildikleri sınav merkezlerinde sözlü sınava alınacak. Sözlü sınavlar 1 Temmuz'da başlayacak.

SÖZLÜ SINAVI REHBERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SÖZLÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Adaylar sözlü sınav binalarına fotoğraflı sözlü sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeleri (Nüfus  Cüzdanı / Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport) kontrol edilerek alınacak.

Sözlü sınav giriş belgeleri 10.06.2024 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı resmî internet sitesinden yayımlanacak olup adaylar fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini bu adresten e-Devlet şifreleriyle  alabilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SÖZLÜ SINAVI NASIL OLACAK?

Salon listelerinde ve sözlü sınav aday değerlendirme formlarında aday isimleri ve T.C. kimlik numaraları yer almayacak. Bunların yerine sözlü sınav giriş belgelerinde yer alan aday başvuru numaraları  kullanılacak.

Adaylar komisyon üyelerine kimlik belgelerini hiçbir şekilde ibraz etmeyecek.

Adayların sözlü sınava girdiği sınav salonunda, sınav esnasında kamera kaydı alınacak.

Sözlü sınav esnasında adaylara en fazla 45 dakika süre verilecek.

Değerlendirme adayların elektronik kura ile belirlenen sorulara sözlü olarak verdikleri cevaplar üzerinden yapılacak.

SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI

Sözlü sınav sonuçları tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak olup  adaylar sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecek.

YKS sınav giriş belgeleri erişime açıldı Eğitim MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 MSÜ 2. seçim aşaması ne zaman başlayacak? Eğitim Okullar ne zaman kapanacak 2024? Yaz tatili ne zaman başlıyor, kaç gün kaldı? Eğitim DGS geç başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? Eğitim