Son Dakika: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den 'öğretmen ataması' açıklaması

Son Dakika: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı programda yeni eğitim-öğretim yılı öncesi soruları yanıtladı. Bahar döneminde 68 bin öğretmen ataması gerçekleştireceklerini müjdeleyen Bakan Tekin, en çok ihtiyaç duyulan branşları sıraladı. Tekin, fahiş servis ücretleri ve yemek ücretlerinin sorulması üzerine, "Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" dedi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AA Editör Masası'na konuk oldu. Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesi atama konusundaki soruları yanıtladı.

Daha önceden açıklanan 68 bin öğretmen atamasının ne zaman gerçekleşeceğinin sorulması üzerine Bakan Tekin, Ekim ayını işaret etti. Yemek ve servis ücretlerindeki artışa ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

"79 BİN DERSLİĞİ ELDEN GEÇİRDİK"

Bakan Tekin’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"5 bin 624 yeni derslik eğitime başlıyor. Deprem bölgesi dışında 7 bin 530 dersliğimizde güçlendirme, 66 bin dersliğimizde onarım çalışması yaptık. Toplam 79 bin dersliği elden geçirdik. 

YEMEK VE SERVİS ÜCRETLERİ

Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık.

OBEZİTEYLE MÜCADELE

Yazın başka yönetmelikler hakkında da çalışma yaptık, yayımlayacağız. Geçtiğimiz hafta bir genelge gönderdik. Genelgemizde başta obeziteyi gündemimize aldık. Bu önümüzdeki dönemin önemli problemlerinden biri. Dersten önce ilkokul, ortaokul ve lisede kadar dersten önce fiziksel aktivite yapılabilmesi için çalışıyoruz.

"OKUL BAHÇELERİNE OYUN PARKLARI KURUYORUZ"

Atıl durumdaki okul bahçelerinin tekrar çocukların oyun oynayabileceği bir alana dönüştürülmesini önemsiyorum. Asosyal çocuklarımızın sosyalleşebilmesi için yeni dönemde okul bahçelerine oyun parkları kuruyoruz.

"CEP TELEFONLARINI ÖĞRETMENLERİNE TESLİM EDECEKLER"

Çocuklarımızın cep telefonlarıyla ilgili okul müdürleri gerekli tedbirleri aldılar. Derse girmeden çocuklarımız cep telefonlarını teslim edecekler. Aynı şekilde öğretmen arkadaşlardan da rica ettim, sınıflarda cep telefonuyla zaman geçirerek çocuklara kötü olmamaları konusunda.

VELİLER DİKKAT ETSİN: "KAYIT VE BAĞIŞ ZORUNLULUĞU YOK"

Okullarda ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz.

Okul devamları ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde.

68 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

Kesin rakam söylemek mümkün değil. Her okulda normlara göre tespit ediyoruz. Öğretmen ihtiyaç rakamımızı sürekli güncelliyoruz. Ama tahmini bir rakamla 68 bin öğretmene ihtiyacımız var. 68 bin öğretmenle ilgili olarak bu yılın başına yetiştirebilseydik yetiştirirdik ama bahar dönemine kaldı. Ekim ayında ilan edip Şubat ayında yeni öğretmen arkadaşlarımızı dahil edeceğiz.

HANGİ BRANŞLARDA ATAMA YAPILACAK?

Yabancı dil eğitiminde ihtiyacımızın yoğun olduğunu söyleyebilirim. Özel Eğitim Öğretmeni, sınıf öğretmeni, okul öncesi öğretmeni. Bu branşlarda alım olabilir.

YKS Milli Sporcu tercihleri nasıl, nereden yapılır? Eğitim ALES sınav sonuçları açıklandı: ÖSYM ALES sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? Eğitim Üniversiteler ne zaman açılıyor? Eğitim KYK yurt başvuruları ne zaman sonuçlanacak? Eğitim