PMYO sözlü sınav giriş belgesi yayımlandı: 2023 PMYO mülakat sınav giriş yerleri ve sınav tarihleri nasıl öğrenilir?

PMYO mülakat sınav yerleri ve tarihleri belli oldu. Adaylar, başvurularını 31 Temmuz - 9 Ağustos tarihlerinde yapmıştı. Başvuru sonuçları belli olduktan sonra fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan sözlü sınava girecek. Peki, 2023 PMYO mülakat sınav giriş yeri ve tarihi nasıl öğrenilir?

Abone ol

Polis Akademisi, 2023-2024 PMYO giriş sınavı giriş yerleri ve tarihleri belli oldu. 9 Ağustos'ta biten başvurular sonrasında polis adayları, sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavına girdiler. PMYO, bu yıl 2500 öğrenci alacak. Peki, PMYO sözlü sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? İşte PMYO mülakat sınavı sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

PMYO MÜLAKAT SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

2023 Yılı Giriş Sınavı kapsamında, aday değerlendirme ve seçme sınavı Mülakat Sınavı aşamasına katılacak olan adaylar sınav tarihlerini, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile ais.pa.edu.tr internet adresinden öğrenebilir.

PMYO MÜLAKAT SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

MÜLAKAT SINAVI NASIL YAPILACAK, KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Fiziki Yeterlilik Sınavında başarılı olan adaylar, Mülakat Sınav Komisyonu tarafından Mülakat
Sınavına tabi tutulurlar. Mülakat Sınavında adayların psikolojik yeterliliği; duygusal dengesizlik, dışa dönüklük, uyumluluk, sorumluluk, açıklık ve adayın polislik mesleğine istekli olması kıstaslarına göre değerlendirilir.

Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir.

Değerlendirmede adayın;
1) Konu hakkında bilgi düzeyi,
2) Kendisinden istenileni kavrama,
3) Özgüveni,
4) İfade etme yeteneği,
5) Beden dilini kullanma becerisi olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter 20 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için toplam 70 puan veya üzerinde alması gerekir.

30. dönem POMEM sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? Eğitim AÖL yeni kayıt - kayıt yenileme ne zaman başlıyor? Eğitim Öğretmenlere doğum sonrası nöbet görevinde düzenleme Eğitim Lisede sınıf geçme, sınıfta kalma ve devamsızlık şartları değişti! Eğitim