2023 PMYO fiziki yeterlilik sınavı nasıl olacak, parkur sınavından kaç almak gerekir?

PMYO fiziki yeterlilik parkur talimatı açıklandı. 2023 Polis Meslek Yüksekokulu ön başvuruları kabul edilen adaylar, fiziki yeterlilik sınavına girecek. Erkek ve kadın adaylar için farklı şartların belirlendiği parkur için PMYO fiziki yeterlilik sınavı nasıl olacak, mülakata geçmek için kaç almak gerekir merak ediliyor. İşte Polis Akademisi PMYO parkur talimatı...

Abone ol

Polis Akademisi, 2023 PMYO fiziki yeterlilik sınavı için parkur talimatını açıkladı. Adayların, mülakata sınavına geçmeleri için parkuru verilen sürede veya altında tamamlamaları gerekir. Peki, 2023 PMYO fiziki yeterlilik sınavı nasıl yapılacak? PMYO fiziki yeterlilik sınavından başarılı olmak için kaç almak gerekir? İşte detaylar...

PMYO FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI PARKUR TALİMATI

Polis Meslek Yüksekokulu fiziki yeterlilik sınavında parkur toplam 72 metreden oluşuyor. Bu mesafe içinde jimnastik tahtası üzerinde çift ayakla sıçrayış, lastik içerisinden geçme, ağırlık taşıma, sağlık topu dokunma hareketi, takla, slalom koşu ve engel altından - üstünden geçme hareketleri yer alıyor.

2023 PMYO fiziki yeterlilik parkur talimatı tümüne buradan ulaşabilirsiniz.

PMYO FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI BAŞARI KOŞULLARI

Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların ise 50 saniyede tamamlamaları gerekmektedir.

Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar ile 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar.

Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar PMYO Giriş Yönetmeliği gereği başarısız sayılırlar. Fiziki yeterlilik sınavında 60 puanın altında alan adaylara “0” sıfır puan verilir.

Fiziki yeterlilik sınavı komisyonu, başarısız adaylar hakkında “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavı aşamasına geçemezler.

2023 KYK yurt başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? Eğitim Üniversite kayıtları ne zaman? YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak? Eğitim YKS birincilerinin okulları belli oldu Eğitim YKS tercih sonuçları açıklandı! Eğitim