KPSS branş bazında sıralama nasıl bakılır?

ÖSYM, KPSS branş bazında sıralamaların güncellendiğini açıkladı. Sıralamanın güncellemesi ise sınava girdiği zaman okuyor durumda olan öğrencilerin mezun olması gibi eğitim durumu değişmesi nedeniyle yapıldığı açıklandı. KPSS'ye katılanların branş bazında sıralamasını AİS üzerinden öğrenilebiliyor. Peki, KPSS branş bazında sıralama nasıl bakılır, nasıl öğrenilir?

Abone ol

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na katılanların branş bazında sıralamaları güncellendi. Branş bazında sıralama ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında başarı durumunu görmenizi sağlıyor. Güncellenmiş branş bazında sıralamalar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden bakılabiliyor. İşte KPSS 2023 branş bazında sıralama ekranı...

KPSS BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NEDEN GÜNCELLENDİ?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre "Branş bazında sıralama işlemleri adayların, (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibarıyla aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibarıyla sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise başvuruda belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır."

BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NASIL BAKILIR?

KPSS branş bazında sıralamanızı; ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak görebilirsiniz.

KPSS branş bazında sıralamanızı görmek için tıklayınız

2023 YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar, nasıl yapılır? Eğitim YÖKDİL başvuru tarihi belli oldu mu? Eğitim AUZEF bütünleme sınavları ne zaman? Eğitim "Her okula bir rehber öğretmen" Eğitim