Ortak yazılı sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MEB ortak yazılı sınav sonuçları nasıl, nereden öğrenilir?

Ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk defa ortak sınav yapıldı. 6. ve 9. sınıflara 26-27 Aralık'ta yapılan sınavda 20'şer soru soruldu. Peki, MEB tarafından ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Ortak sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte ortak sınava dair detaylar...

Abone ol

Ülke genelinde bu yıl ilk defa uygulanan ortak sınav, 26-27 Aralık'ta gerçekleştirildi. 6. sınıf öğrencilerine 26 Aralık 2023 tarihinde Türkçe ve matematik derslerinden 16, 9. sınıf öğrencilerine ise 27 Aralık 2023 tarihinde Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden 20 soruluk sınavlar uygulandı. İlk dönem sonuna yaklaşılırken öğrenciler, ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediyor.

ORTAK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortak sınav sonuç tarihi için MEB'ten resmi bir açıklama yapılmadı. Sınav sonuçlarının on gün içinde açıklanması bekleniyor. Çoktan seçmeli sınavda yanlış cevaplar dikkate alınmayacak ve değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak.

ORTAK SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

MEB tarafından yapılan ortak sınav sonuçları açıklandığı vakit, öğrenciler e-okul üzerinden puanlarını görebilecek. Ayrıca sınav sonuçları branş/alan öğretmenleri tarafından ortakyazilisinav.meb.gov.tr adresinden indirilecek ve öğrencilere duyurulacak.

KYK burs/kredi ne zaman hesaplara yatacak? İşte ödeme tarihleri Eğitim DGS 2024 ne zaman? Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) başvuruları ne zaman başlayacak? Eğitim KPSS tercih sonuçları açıklandı: Tıkla 2023-KPSS/2 tercih sonucu öğren! Eğitim AÖF final sınavı ne zaman? AÖF dönem sonu sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Eğitim