Okullar yarın açılıyor: İşte bütün yenilikler...

2023-2024 eğitim-öğretim dönemi yarın başlıyor. Yeni ders zili ile birlikte öğrenciler, çok özledikleri sıralara kavuşacaklar. Eğitim-öğretim dönemine birçok yenilikle birlikte başlanacak. Sınav sisteminden, devamsızlığa birçok konuda köklü değişimler yapıldı. İşte detaylar...

Abone ol

İlkokul, ortaokul ve liselerde yeni eğitim-öğretim dönemi yarın başlıyor. 2023-2024 dönemi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı birçok yenilik Resmi Gazete'de yayımlandı.

İşte madde madde detaylar...

SINAVLAR ORTAK YAPILACAK

Tüm ülkede eğitim birliğini sağlamak için ortaöğretim okullarındaki bütün öğrenciler aynı branşın sınavına aynı anda girecek.

Yani okullarda yer alan aynı sınıftaki tüm şubeler ilgili derslerde aynı soruları eşzamanlı bir şekilde yanıtlayacak. Liselerde sınavlar yazılı olacak.

SINIFTA KALMA GERİ GELDİ

50 başarı puanı sınıf geçmek için yeterli olmayacak. Yıl sonu başarı puanı 50 olan ve sadece 1 dersten başarısız olanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Fakat ortalaması 50 olan öğrencilerden 3 dersten başarısız olanlar ise sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek.

DEVAMSIZLIK SINIRI 

Art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin durumu velisine bildirilecek, gerekirse veli okula çağrılacak.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşmayan öğrenciler başarı puanlarına da bakılarak bir üst sınıfa geçebilecek.

CEP TELEFONU YASAKLANDI

Çok tartışılan cep telefonu konusunda son nokta konuldu. Artık öğrenciler cep telefonlarıyla derse giremeyecek. Öğretmenler de sınıfta cep telefonu ile vakit geçirmeyecek.

İLKOKULDA SINAV KALKTI

Okul öncesi ve İlkokul 1,2,3 ve 4. sınıflarda değerlendirme sınavla yapılmayacak. Yani ilkokulda yazılı sınavlar tamamen kaldırıldı.

Okullarda yeni dönem başlıyor! Eğitim Yabancı dili en iyi öğrenecek yaş aralığı Eğitim e-YDS sonuçları açıklandı Eğitim E-YDS sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? İşte soru cevap anahtarı Eğitim