Okullar ne zaman tatil olacak?

Okullar ne zaman tatil olacak merak ediliyor. Yaşanan deprem felaketi sonrasında 71 ilde okullar 20 Şubat'ta ikinci döneme başladı. Deprem bölgesinde okullar ise illerdeki şartlara göre farklı zamanlarda açılacak. Okulların geç açılması nedeniyle Nisan ara tatilinin tarihi araştırılmaya başlandı. Peki, okullar ne zaman tatil? Okullar ne zaman kapanıyor? 2. ara tatil Nisan'da olacak mı?

Abone ol

Okullarda ikinci dönem, deprem nedeniyle 6 Şubat'tan 20 Şubat'a ertelenmişti. Deprem bölgesindeki 11 ilde ise okullar, 1 Mart, 13 Mart ve 20 Mart tarihlerinde şartlara göre açılacak. Okulların geç açılması ve deprem bölgesindeki okulların daha açılmamış olması nedeniyle Nisan ara tatilinin ertelenebileceği öne sürüldü. Peki, 2. ara tatil ne zaman? Nisan ara tatili olacak mı? Okullar ne zaman tatil, ne zaman kapanıyor? İşte MEB tatil takvimi...

NİSAN ARA TATİLİ OLACAK MI?

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem nedeniyle bahar dönemi açılışı iki hafta gecikmeli yapıldı. Bu gecikme nedeniyle ara tatilin olmayacağı iddiaları sosyal medyada dolaşıyor. MEB tarafından konuya dair resmi açıklama henüz gelmedi.

2. ARA TATİLİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2022-2023 eğitim öğretim takvimine göre ikinci ara tatil, 17-20 Nisan arasında. 17 Nisan Pazartesi, 20 Nisan Perşembe gününe denk geliyor. 20 Nisan aynı zamanda Ramazan bayramı birinci günü. Böylece ikinci ara tatil ile Ramazan Bayramı birleşmiş olacak.

MEB BAHAR DÖNEMİ EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ

Okullarda ikinci dönem 6 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacaktı. Deprem nedeniyle 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başladı. Deprem bölgesindeki iller, üç kategoriye ayrıldı ve 1 Mart, 13 Mart, 27 Mart'ta açılacak.

İkinci ara tatil, 17-20 Nisan'da yapılacak. Ramazan Bayramı ise 20, 21, 22 ve 23 Nisan 2023 tarihlerinde olup 3,5 gündür.

Bayram sonrasında 24 Nisan'da okullar açılacak. İkinci dönemin bittiği ve yaz tatilinin başladığı tarih ise 16 Haziran 2023.

Deprem bölgesinde öğrencilerin tahliyeleri sürüyor Gündem ÖSYM'den 'sınav başvuru ücreti' açıklaması Eğitim E-YDS 3 başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? Eğitim 2. ara tatil ertelendi mi? Eğitim