1 Mart'a kadar hangi iller tatil?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, on ilimizde büyük hasara yol açtı. Bu illerde üç aylığına OHAL ilan edildi. 6 Şubat'ta açılacak olan okullar ise ertelenmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki okullar ve diğer 71 ildeki okulların açılacağı tarihi duyurdu. Peki, okullar ne zaman açılacak? 1 Mart'a kadar hangi illerde okullar tatil?

Abone ol

Okullar, 6 Şubat Pazartesi günü açılacaktı. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle ilk önce deprem bölgesindeki okulların açılışı ertelendi. İlerleyen günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklama yaptı. Ve depremden etkilenen 10 ildeki okullarda eğitim öğretimin ne zaman başlayacağını açıkladı. Peki, okullar ne zaman açılacak? 1 Mart'a kadar hangi okullar tatil?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem nedeniyle açılışı ertelenen okulların ne zaman açılacağını açıkladı. Bakan Özer "71 ilde, 20 Şubat tarihi itibarıyla eğitim öğretime ve okul öncesinden liseye kadar başlıyoruz. Bizim hayatı normalleştirebilmemiz için öncelikli olarak eğitimi normalleştirmemiz gerekiyor." dedi.

1 MART'A KADAR HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?

Asrın felaketinde etkilenen on il; Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Adana ve Hatay idi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Deprem bölgesindeki 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara verildiğini söyledi.

Bakan Özer "1 Mart'ta başlayacağını açıklamadık, 1 Mart'a kadar eğitim öğretime ara verdiğimizi açıkladık. Belki 1 Mart'ta bu 10 ilin bazılarında eğitim öğretime başlamayacağız. Ama bizim Bakanlık olarak hedefimiz sanki 1 Mart'ta başlayacakmış gibi tüm önlemlerimizi, tüm çalışmalarımızı, tüm planlamalarımızı nihayetlendirebilmek. Burada da bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız, ilçe bazlı değerlendirme, okul bazlı değerlendirme yapacağız."

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "10 ildeki eğitim planlaması ve hangi ilçelerde, bölgelerde okullarımızı açacağımızla ilgili tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız." ifadesini kullandı.

Üniversiteler açılacak mı, uzaktan eğitim olacak mı YÖK açıkladı! Eğitim Bekçilik başvuru sonuçları belli oldu mu? Eğitim YDS başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? Eğitim Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? Eğitim