Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den sicil affı açıklaması
Antalya'da konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere yönelik biometrik kimlik doğrulama sistemi için sürecin başlatıldığını söylerken "Sicil affını daha sonra değerlendirebiliriz. Sicil affı için de çalışma yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.
- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Antalya'da düzenlenen “7. Özel Eğitimde Rehabilitasyon Merkezlerinin Rolü ve Eğitim Niteliklerinin Artırılması Türkiye Buluşmaları” programına katıldı.
- Kundu oteller bölgesinde Özel Özel Eğitim Konfederasyonu ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğin sunumunu down sendromlu Ekin Kaledibi yaptı.
- Literatürde "mutlak kulak" olarak adlandırılan ve nadir rastlanan, "müzik dehası" özelliğine sahip Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu otizmli Sıtkı Taylan Hartavi ise piyano çaldı, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği'nden görme engelli gençler ise keman ve piyano performansı gerçekleştirdi.
SÜRECİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ VURGUSU
- Milli Eğitim Bakanı Tekin, Bakanlık görevine geldiğinde, hem öğretmenlerle hem de özel kurum sahipleriyle beraber süreci yürüteceklerinin sözünü verdiğini hatırlatan mevzuya sadece özel eğitim açısından değil, özel öğretim açısından da baktıklarını söyledi.
- Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın, özel bireylere yönelik çok hassas davrandığını ve her zaman problemleri takip edip, çözümü için çaba sarf ettiğini vurguladı.
- AK Parti iktidarları döneminde uluslararası raporlarda da övgüyle bahsedilecek düzeyde güzel şeyler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini aktaran Tekin, şunları kaydetti:
- "An itibarıyla bu konfederasyon kapsamında 3 bin 284 özel kurumumuz var. Bunların her birisi saygın bir işlevi yerine getiriyor. 700 bine yakın öğrencimiz var, buralarda eğitim öğretim süreçlerini devam ettiren. 60 bine yakın personelimiz var. Toplam kamusal genel bütçedeki karşılığı yıllık 30 milyar lira civarında. Bir de destek ödemesi söz konusu. Burası hem ulvi bir alan hem de Milli Eğitim Bakanlığının kendi üzerindeki sorumluluğu paylaşabileceği, kendileriyle çok saygın ilişki kurması gereken alan."
- Sorunların çözümü için el birliğiyle yürüyeceklerini ifade eden Tekin, mayıs itibarıyla müfredat revizyonu yaparak, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni hayata geçirdiklerini ve bu müfredatın 18 milyon öğrencinin tamamını özel kabul ettiğini belirtti.
“BİYOMETRİK KİMLİK MEKANİZMASININ, EN KISA ZAMANDA FAALİYETE GEÇECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUM”
- Eğitim camiasını koruma adına bakanlığınca geliştirilen öğrenci takip sistemi biyometrikle ilgili de açıklamalarda bulunan Tekin, “Yıllardır konuşulan süreci başlattık, en kısa zamanda faaliyete geçeceğini tahmin ediyorum. Bu faaliyete geçtiği zaman da hiç kimse kirli bir çabayı sizlerin üstüne oturtmamış olacak. Tabii bu beraberinde başka şeyler de getirecek, başka haklarınızı çözmek istediğimizde diğer kamu otoriteleriyle yani bize örneğin bütçe oluşturan Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı çevrelerinde bu kötü örnekler bizim önümüze getirilip, genelleştirilme ya da bununla ilgili olumsuz algıyı zikrediyorlardı. Biz bu tür tedbirleri aldıkça, sadece bizim değil sadece kamuoyunun değil aynı zamanda bahsettiğim ilgili yetkili makamların da bu anlamdaki bakışı farklılaşacak ve sonraki mücadelemiz daha sağlıklı yürüyecek. O yüzden biyometrik kimlik doğrulama mekanizmasını çok önemsiyorum. İnşallah en kısa zamanda faaliyete geçer” dedi.
SİCİL AFFI MESAJI
- Sicil affı ile ilgili çalışma yürüttüklerini belirten Tekin, Diğer bir konu sicil affı. Biometrikten sonra bu konudaki adımlar daha sağlıklı bir zemine oturmuş olacak. Bazı konularda hazırlık süreci içindeyiz. Sicil affı için de çalışma yürütüyoruz. Her yıl çocuklar için ödenecek eğitim ücretiyle ilgili sorun yaşıyoruz. Ücretleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile sabit bir göstergeye endekslersek çok iyi olacak" ifadelerini kullandı.