Lise tercihleri ne zaman bitiyor? LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Nakil tercihleri ne zaman?

LGS sonuçları sonrasında lise tercih süreci devam ediyor. 2024 LGS tercihleri 28 Haziran'da başlamıştı. Tercihlerin sona ermesi ardından yerleştirme sonuçları açıklanacak. Ve nakil tercih süreci başlayacak. Peki, LGS lise tercihleri ne zaman bitiyor? İşte MEB LGS tercih yerleştirme takvimi...

Abone ol

LGS tercihleri için verilen süre sona ermek üzere. Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan 2024-LGS sonuçları sonrasında tercih dönemi başlamıştı. Tercihlerin sonrasında yerleştirme sonuçları MEB tarafından açıklanacak. Aynı zamanda boş kalan kontenjanlar da belli olacak. Nakil tercihleri de iki dönemde yapılabilecek. 

LİSE TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR? 

28 Haziran'da başlayan lise tercih dönemi, 16 Temmuz'da tamamlanacak.

LGS TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 22 Temmuz 2024 tarihinde "meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

NAKİL TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yerleştirmelere esas nakiller, iki dönemde yapılacak. Her iki dönemde de merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

22-26 Temmuz 2024 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması  

29 Temmuz-2 Ağustos 2024 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

2024 TYT AYT ne zaman açıklanacak? YKS bu hafta açıklanacak mı? Eğitim ÖSYM sınav takvimi 2024: KPSS ne zaman? KPSS lisans sınavı hangi gün, saat kaçta? Eğitim TUS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır? TUS 1. dönem ek yerleştirme tercih tarihleri nedir? Eğitim KPSS-2024/1 tercih nasıl yapılır? KPSS-2024/1 tercihi hangi KPSS puanı olan yapabilir? Eğitim