LGS SONUÇ TARİHİ 2024: LGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? LGS sonuçları nasıl öğrenilir?

LGS sonuçları için öğrencilerin meraklı bekleyişi sürüyor. Binlerce öğrenci, 2 Haziran'da MEB tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi kapsamından ortak sınava girdi. Sınav sonrasında yayımlanan soru cevap anahtarı ile yaklaşık puanlarını hesapladı. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir?

Abone ol

LGS 2024, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Haziran'da yapılmıştı. Bir milyonun üzerinde başvurunun olduğu LGS sonuçları değerlendirme süreci devam ediyor. Sınavda 3 yanlış bir doğruyu götürecek. LGS sonuçları açıklanmasının ardında lise tercih dönemi başlayacak. Peki, 2024 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuçları nasıl, nereden öğrenilir?

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. 

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB, sınav sonuçlarının açıklandığı aynı gün yerleştirme sürecine ilişkin Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacağını açıkladı. Geçen yıl 26 Haziran'da kılavuz yayımlanmış fakat tercihleri, 3 Temmuz'da başlamıştı.

MSÜ askeri öğrenci adayları hangi KYK yurtlarından, hangi tarihlerde faydalanabilecek? Eğitim Ön lisans KPSS son başvuru ne zaman? KPSS ön lisans sınav tarihi nedir? Eğitim ÖSYM'ye para cezası Eğitim LGS sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak? Eğitim