LGS ek yerleştirme ne zaman yapılacak? LGS ek yerleştirme başvuru tarihleri nedir?

LGS nakil tercih yerleştirme dönemi sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı, 2. nakil yerleştirme sonuçlarını dün açıkladı. İlk yerleştirme ve iki nakil yerleştirme sonuçları sonrasında hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilerden, ek yerleştirme için başvuru alacak. Peki, LGS ek yerleştirme başvuru tarihleri nedir, yerleştirme ne zaman?

Abone ol

Liselere Geçiş Kapsamında yürütülen 2024 LGS nakil yerleştirme süreci sona erdi. LGS 2. yerleştirmeye esas nakil tercih sonuçları dün erişime açılmıştı. Henüz bir yere yerleşemeyen öğrencilerden boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme için başvuru alınmaya başlandı. İşte konuya dair detaylar...

EK YERLEŞTİRME BAŞVURU TARİHLERİ

İkinci nakil yerleştirme sonuçlarının ardından 6 - 14 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. 

EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

Ek yerleştirme için başvurularının alınmasından sonra 16 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanmış olacak.

YATILILIK BAŞVURU VEE YERLEŞTİRME TARİHLERİ

Okul ve kurumlar yatılılık başvuruları ise yine bu ay içine alınacak. Başvurular, 19 ile 23 Ağustos'ta okul ve kurumlara yapılacak. Yatılılık yerleştirme sonuçları 26 Ağustos'ta MEB tarafından ilan edilecek. 

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak, bugün açıklanır mı? Eğitim LGS 2. nakil sonuçları açıklandı Eğitim YKS tercih dönemi sona erdi, yerleştirme sonuçları için gözler ÖSYM'de! Eğitim LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları için gözler meb.gov.tr'de! Eğitim