LGS 2023 ne zaman, kaç gün kaldı?

LGS 2023 ne zaman olacak merak ediliyor, tarihi araştırılıyor. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız." dedi. Peki, 2023 LGS ne zaman? LGS başvuruları ne zaman başlıyor? LGS sorular hangi konuları içeriyor?

Abone ol

Liselere Geçiş Sınavı için geri sayım başladı. Deprem nedeniyle Bakan Mahmut Özer, sınavdaki soruların ilk dönem konularından olacağını açıkladı. Depremden etkilenen on ilde okullar üç farklı tarihte açılacak. Bu nedenle LGS ertelenir mi merak ediliyor. MEB, LGS konularını açıkladı. Peki, LGS ne zaman yapılacak? 2023 LGS başvuruları ne zaman başlayacak? İşte LGS detayları...

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Özer, "Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız. LGS sınavının tarihini inşallah ileri tarihte açıklayacağız." dedi. Geçtiğimiz sene 5 Haziran'da yapılan LGS'nin bu yıl 4 Haziran'da yapılması bekleniyor.

LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

LGS 2023 sınav tarihi henüz resmi olarak açıklandı. Geçen yıla göre 4 Haziran'da yapılması halinde;

LGS başvuru tarihi: 3-14 Haziran 2023
LGS sınav giriş belgesi yayınlanma tarihi: 22 Mayıs 2023
LGS sonuçları: 30 Haziran 2023 olması bekleniyor.

LGS SORULARI HANGİ KONULARI İÇERİYOR?

Bakan Özer, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında LGS hakkında alınan kararı açıkladı. Buna göre LGS'de 2. dönem konuları muaf tutulacak ve sorular 8. sınıf birinci dönem konularından olacak. MEB, LGS 2023 soruları için hangi konuların olacağını paylaştı.

LGS 2023'TE SORUMLU OLUNAN KONULAR

EKPSS 2023 yerleştirme sonuçları açıklandı Eğitim YKS başvuru ve üniversite sınavı tarihi belli oldu mu? Eğitim Adana'da okullar ne zaman açılacak? Eğitim Son dakika! Bakan Özer: Adana'da eğitim öğretimi 13 Mart'a erteliyoruz Gündem