KYK yurt başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2023-2024 KYK yurt ücretleri ne kadar?

KYK yurt başvurusu ne zaman merak ediliyor. YKS yerleştirme sonuçları belli oldu ve haftaya üniversite kayıtları başlayacak. Kayıtlar ile birlikte üniversite adayları, barınma sorununu halletmek istiyor. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman? 2023-2024 KYK yurt ücretleri ne kadar?

Abone ol

KYK yurt başvuruları için gözler Gençlik ve Spor Bakanlığında. ÖSYM tarafından üniversite kayıtlarının 28 Ağustos'ta başlayacağı açıklanmıştı. Üniversite öğrencileri için yurt barınma ihtiyacı çok önemli ve bu yüzden KYK yurt başvuru tarihini merak ediyorlar. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor, nasıl yapılır? KYK yurt ücretleri ne kadar?

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK yurt başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl başvurular 24 Ağustos'ta alınmaya başlamıştı. Bu yıl da aynı zamanlarda başvuru ekranının açılması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuruları e-devlet üzerinden yapılıyor. Bunun için yapmanız gerekenler;

1- e Devlet Kapısı'na T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın.

2- Sağ üst kısımdaki arama çubuğuna “Yurt Başvurusu” yazın. (Direkt linki aşağıda bulabilirsiniz.)

3- Açılan ekranda yurt başvurunuzu görüntüleyebilirsiniz.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait KYK yurtları, farklı özelliklere sahip olup ücretlerine de ona göre değişiyor. Geçen yıl 250-450 TL arasında değişen KYK yurt ücretleri güncellendi. 2023-2024 KYK yurt ücretleri şu şekilde;

TİP 1. Ücret: 345 lira.
TİP 2. Ücret:405 lira.
TİP 3. Ücret:405 lira.
TİP 4. Ücret: 480 lira.
TİP 5. Ücret:510 lira.
TİP 6. Ücret: 570 lira.
Kıbrıs. Ücret: 750 lira.

Lise kayıtları ne zaman bitiyor? Eğitim YÖKDİL/2 sınavı için ÖSYM'den saat uyarısı! Eğitim 2023 YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak? Eğitim AÖF yaz okulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Eğitim