KYK YURT BAŞVURU REHBERİ: 2023-2024 KYK GSB yurt başvurusu nasıl yapılır adım adım resimli anlatımı

KYK yurt başvuruları başladı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı KYK GSB yurt başvuruları, e-devlet üzerinden yapılıyor. GSB tarafından barınma imkanı sağlanan KYK başvurularında nelere dikkat edilmeli detaylı anlatımı haberimizde. İşte KYK GSB yurt başvurusu nasıl yapılır adım adım resimli anlatımı...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurtları başvuruları devam ediyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için yurt başvuruları, online olarak e-devletten yapılıyor. Peki, KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? İşte KYK yurt başvuru detaylı resimli anlatımı...

KYK YURT BAŞVURUSU KİMLER YAPABİLİR?

KYK yurt başvurusunu, 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri yapabilecek.

KYK YURT BAŞVURU İÇİN GEREKLİ OLANLAR

KYK yurt başvuruları sadece e-devletten yapılıyor. Bu yüzden ilk olarak e-devlet şifresi gerekiyor. Eğer e-devlet şifreniz yoksa kimliğiniz ile en yakın PTT şubesinden alabilirsiniz. Veya diğer giriş yöntemleri olan internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartından birine sahip olmanız gerekiyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvurusu için ilk olarak e-devlet girişi yapmanız gerekiyor. TC kimlik numaranız ve şifresiz ile turkiye.gov.tr adresinden e-devlet giriş yapınız.

E-devlet girişi yaptıktan sonra arama kısmına yurt başvurusu yazınız. Çıkan seçenekler arasında yer alan "Yurt Başvurusu (Gençlik ve Spor Bakanlığı) yazısına tıklayınız.

Açılan sayfada Yurt Başvurusu bilgileri yer alan bir metin çıkacak. Bu kısmı iyice okuduktan sonra en altta yer alan kabul ediyorum seçeneğini işaretleyin ve devam et tuşuna tıklayın.

Sonraki sayfada kimlik bilgileri doğrulaması yapmanız gerekiyor. Çıkan bilgileri iyice kontrol edin. Eğer Kimlik bilgilerinizde değişiklik var ise “Kimlik Bilgilerim ” kısmından bilgilerinizi güncelleyip işleme devam ediniz.

Devamında açılan sayfada Öğrenim Bilgileri gözükecek. İlk defa kayıt yaptıranlar veya ara sınıf öğrencileri seçeneğinden uygun olanı işaretleyin ve onayladıktan sonra devam et tuşuna tıklayın.

Sırada başvuru yaptığınız bölümün bulunduğu il-ilçe doğrulaması yer alıyor. Yine iyice kontrol edip onayladıktan sonra devam ediniz.

Sonraki sayfada iletişim bilgileri yer alacak. Kontrol edip onayladıktan sonra devam et tuşuna basınız.

Devamında Özel Durumunuz varsa onu belirtmeniz gereken sayfa gelecek. Burada dikkat edilmesi gereken, işaretlediğiniz özel durumunuz sorgulamada doğrulanmaz ise belgelendirmeniz gerekiyor. Belgelendiremezseniz kaydınız silinir.

Bu sayfayı da onaylayıp geçtikten sonra nüfus kayıt örneği karşınıza çıkacak. Buradaki bilgileri iyice kontrol edin. Uygun seçenekleri seçtikten sonra devam et tuşuna basın.

Son olarak başvuru ön izleme ekranı açılacak. Bilgilerini doğru olarak girdiğinizden emin iseniz başvur kutusuna tıklayın.

“Başvurunuz başarıyla alınmıştır.” yazısını göreceksiniz. Başvuru numaranızı not etmeyi unutmayınız. Son başvuru tarihine kadar başvuruyu güncelleyebiliyorsunuz.

KYK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

KYK başvuru sonuçları için Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan bir açıklama yapılmadı. Fakat geçtiğimiz yıllarda KYK burs başvuruları bittikten yaklaşık 10 gün içinde başvuru sonuçları açıklanıyor. Yurt başvuru sonuçları yine e-devletten sorgulanıyor. Sonuçların açıklandığı duyurusu sonrasında https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama sayfasından sorgulama yapabilirsiniz. 

DGS tercihleri ne zaman bitiyor, nasıl yapılır? Eğitim AÖL 3. dönem online sınav sonuçları açıklandı! Eğitim MEB duyurdu! İkinci yer değiştirme sonuçları açıklandı Eğitim DGS tercih kılavuzu yayımlandı! ÖSYM 2023 DGS tercihleri nasıl yapılır? Eğitim