KYK bursu ne zaman yatacak? 2023-2024 KYK bursu ilk ödeme tarihi nedir? Üç aylık KYK burs ödemesi ne zaman yapılacak?

KYK bursu ödeme tarihi heyecanla bekleniyor KYK burs sonuçları belli olduktan sonra kazanan öğrencilerin taahhütname verme süresi 19 Kasım'da sona erdi. Öğrenciler, KYK bursu ne zaman yatacak merak ediyor? Peki, KYK üç aylık ilk ödeme tarihi nedir?

Abone ol

KYK burs ve kredi ödemesi, öğrencilerin TC kimlik numarası son rakamına göre yapılıyor. Üniversiteyi kazanan ve ilk defa KYK burs veya öğrenim kredisi alacak öğrenciler, KYK burs ödemesi ne zaman sorguluyor. İşte KYK üç aylık ilk burs ve kredi ödeme tarihleri...

KYK BURSU NE ZAMAN YATACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 13 Kasım'da KYK burs sonuçlarını açıkladı. Sonuçların açıklanması ardından taahhütname için öğrencilere 19 Kasım saat 23.59'a kadar süre verildi. Öğrenciler, bu işlemleri de yaptıktan sonra ekim, kasım ve aralık ayı ödemesini bekliyor. Geçen yıl aralık ayı sonunda ödeme yapılmıştı. Bu sene de aynı şekilde yılbaşından önce KYK burs ve kredi ödemelerinin yapılması bekleniyor.

BURS/KREDİ ALACAK ÖĞRENCİLERİN ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK BURSU NE KADAR?

2024 yılı KYK burs ve kredi rakamını lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkarıldı.

KYK Ön Lisans Kredisi/Bursu: 2.000 TL
KYK Lisans Kredisi/Bursu: 2.000 TL
KYK Yüksek Lisans Kredisi/Bursu: .4000 TL
KYK Doktora Kredisi/Bursu: 6.000 TL

24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil mi? Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor? Eğitim Ara tatil sonrası ilk ders zili çaldı Gündem ALES 3 sınav soru cevapları yayımlandı? 2023-ALES/3 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Eğitim Gözler MEB'te! Uzman öğretmenlik sınavı soru cevapları ne zaman yayımlanacak? Eğitim