KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı: GSB KYK burs sonuçları nasıl, nereden öğrenilir?

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabı üzerinden 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı Yüksek Öğrenim GSB burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Kazanan öğrencilerin verilen süre içinde taahhütname onayı vermesi gerekiyor. Peki, KYK burs sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? KYK burs ve öğrenim kredisi taahhütname onayı nasıl verilir, son onay süresi ne zaman? İşte detaylar...

Abone ol

KYK burs sonuçları belli oldu. 19 Ekim'de sona eren 2023-2024 burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarını Gençlik ve Spor Bakanı Bak, sosyal medya hesabından duyurdu. Öğrenciler, KYK burs sonuçları nereden öğrenilir merak ediyor. Peki, KYK burs ve öğrenim kredisi taahhütname onayı ne zamana kadar verilmesi gerekiyor, nasıl, nereden verilir? 

KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı Yüksek Öğrenim GSB burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Burs/kredi kazanan öğrenciler, en geç 19 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylayabilecek. 

KYK burs ve öğrenim kredisi taahhütname onayı için tıklayınız

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

 KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları, e-devletten öğreniliyor. E-devlet resmi sitesi olan turkiye.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı Burs / Öğrenim Kredisi Başvuru Sonucu Sorgulama sayfasından sonucu öğrenebilirsiniz.

KYK burs sonuçları sorgulama için tıklayınız

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2024 yılı KYK burs ve kredi rakamını lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkarıldı.

KYK burs sonuçları açıklandı Eğitim KYK yurdundaki zehirlenme Yaşam e-YDS sonuçları açıklandı Eğitim AUZEF vize soru kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman yayımlanır? Eğitim