KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI: 2023-2024 KYK burs ne zaman yatacak? KYK kredi taahhütnamesi nedir?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. Yaklaşık bir aydır beklenen 2023-2024 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları e-devletten sorgulanıyor. Burs veya kredi kazanan öğrencilerin taahhütname onayı da vermesi gerekiyor. Peki, KYK burs ve kredi ne zaman yatacak? KYK burs ve kredi taahhütnamesi nedir?

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarını açıkladı. Başvuru yapan öğrenciler, sonuçları öğrenmek için e-devletten sorgulamaya başladı. Kazanan öğrencilerin onay vermesi gereken 2023-2024 KYK burs ve kredi taahhütnamesi de merak konusu oldu. Peki, KYK burs ve kredi ne zaman verilecek, taahhütnamesi nedir?

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları, e-devletten öğreniliyor. E-devlete (turkiye.gov.tr) TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra "Burs / Öğrenim Kredisi Başvuru Sonucu Sorgulama" araması yapın. Çıkan sayfada sonucu görebilirsiniz.

KYK burs/kredi başvuru sonucu sorgulamak için tıklayınız

KYK BURS/KREDİ NE ZAMAN YATACAK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

ÖĞRENİM KREDİSİ TAAHHÜTNAMESİ NEDİR?

Öğrenim ve/veya katkı kredisi alan öğrenciler, kredi alma aşamasında düzenledikleri “Burs/Kredi Taahhütnamesi”nde borçlarını tebligat beklemeksizin normal öğrenim sürelerinin bitiminden itibaren iki yıl sonraki aydan başlayarak kredi aldıkları süre kadar aylık taksitler halinde ödeyeceklerini taahhüt etmektedir.

KYK burs/kredi taahhütnamesi onayı vermek için tıklayınız

Bakan Bak açıkladı: GSB KYK burs sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? Eğitim KYK burs sonuçları açıklandı Eğitim KYK yurdundaki zehirlenme Yaşam e-YDS sonuçları açıklandı Eğitim