KPSS ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) ne zaman yapılacak, sınav giriş belgesi nasıl alınır?

KPSS lisans ÖABT sınav tarihi merak ediliyor. Öğretmen atamalarında kullanılan KPSS ÖABT sınavı lisans oturumlarının sonuncusu. ÖSYM, sınava başvuran adayların sınav giriş yerlerinin belirlendiği ve KPSS ÖABT sınav giriş belgesinin erişime açıldığını duyurdu. Peki, KPSS ÖABT sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Abone ol

 Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ile 2024-KPSS lisans oturumları sona erecek. Öğretmen adayları, KPSS lisans Genel Yetenek testinden sonra KPSS ÖABT sınavına girmek zorunda. ÖSYM, sınav giriş belgesini AİS üzerinden adayların erişimine açtı. Peki, KPSS ÖABT ne zaman, bu hafta sonu mu?

 

KPSS ÖABT SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren KPSS ÖABT sınav giriş belgesini, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak adresinden edinebilirsiniz. 

KPSS ÖABT sınav giriş belgesi için tıklayınız

2024 KPSS ÖABT NE ZAMAN?

ÖSYM sınav takvimine göre 2024 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos Pazar günü yapılacak. Sınavın başlama saati 10.15. (ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınav Saati: 14.45)

Adaylar, sabah oturumu için saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumu için ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Gözler meb.gov.tr'de: Öğretmen 2. il içi tayin atama sonuçları Eğitim KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı! KPSS-2024/1 yerleştirme sonuçları sorgula Eğitim BİLSEM'e kesin kayıt hakkı kazananlar ne zaman açıklanacak? Eğitim LGS 2. nakil tercih başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor? Eğitim