Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir? Kırtasiye yardımı ne kadar, ne zaman ödenecek?

Kırtasiye yardımı başvurusu günün merak edilen konusu oldu. İhtiyacı olan aileler, okulların yaklaşması ile birlikte çocuklarının kırtasiye ihtiyacını gidermek istiyor. Peki, kırtasiye yardımı başvurusu nasıl, nereden yapılır, kimler yapabilir? 2023 kırtasiye yardımı ne kadar, ne zaman ödeme yapılacak?

Abone ol

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her yıl bir defalık olmak üzere kırtasiye yardımı yapıyor. Belirli şartları sağlayan ihtiyaç sahibi aileler, e-devletten başvuru yaparak kırtasiye yardımı alabiliyor. Kırtasiye yardımı başvuru nasıl yapılır, şartları nedir, ne kadar, ödeme ne zaman yapılacak merak ediliyor. İşte 2023 kırtasiye yardımı başvuru detayları...

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kırtasiye yardımı başvurusu için herhangi bir kuruma gidip başvuru yapmanız gerekmiyor. Başvuru için e-devlete giriş yaptıktan sonra sosyal güvenlik eğitim öğretim yardım talebi yazmanız yeterli. Ayrıca kırtasiye yardımı almak için belediyelerin sosyal yardım birimine başvuruda bulunabilirsiniz.

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

KIRTASİYE YARDIMI NE KADAR, ÖDEME NE ZAMAN?

Kırtasiye yardımı miktarı kesin olarak açıklanmadı fakat 1300 TL ödenmesi bekleniyor. Ödemelerin 1-30 Eylül tarihlerinde yapılacağı düşünülüyor. 

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Kırtasiye yardımı başvuru şartları eğitim desteği alacak kişilerin mutlaka bu şartları taşıması gereklidir. Aşağıdaki şartları taşıyan kişiler kırtasiye yardımı alabilir.

  • Vazife veya harp malullüğü aylığı alanların,
  • 2330 sayılı Kanun (İç güvenlik asayiş kapsamında olanlar) ve 3713 (terör kapsamında olanlar) sayılı
  • Kanunlar kapsamında gerçekleşen olaylar nedeniyle aylık ödenen erbaş ve erlerin,
  • 2330 sayılı Kanun uyarınca aylık bağlanan güvenlik korucusu ve sivillerin,
  • Maddi durumu kötü olan ve her hangi bir geliri bulunmayan
  • Her hangi bir sosyal güvencesi bulunmayan
  • Öksüz ve yetimler
  • Engelli bireyler
  • Eşi vefat etmiş kadının okuyan çocukları
KYK yurt başvuruları başlıyor: Başvuru nasıl yapılır? Eğitim Veliler dikkat! Çocuğunuzun okul masrafını kalem kalem hesapladık Ekonomi İOKBS bursluluk sınavı giriş yeri nasıl öğrenilir? Eğitim Kayıtlar başladı: Üniversite kayıtları nasıl, nereden yapılır? Eğitim