Bursluluk ödemesi ne zaman başlıyor? 2023 İOKBS bursluluk kartı ne zaman verilecek?

Bursluluk ödemesinin başlayacağı tarih, İOKBS sonuçlarının açıklanması ardından araştırılmaya başlandı. Bursluluk sınavını kazanan öğrenciler, açıklanan bilgiler doğrultusunda yapmaları gereken yere başvurularını yaptı. Şimdi ise bursluluk ödemesi ne zaman başlıyor, bursluluk kartı ne zaman verilecek merak ediliyor. İşte 2023-2024 İOKBS bursluluk ödemesi detayları...

Abone ol

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçlarına ile, 5. sınıfından 11. sınıfa kadar olan öğrencilere 12 aylık bir burs ödemesi yapılacak. Bursluluk sınavını kazanan öğrenciler, burs ödemesini nasıl alınacağına dair detayları ve birinci burs ödeme tarihini öğrenmek istiyor. Peki, bursluluk ödemesi ne zaman başlıyor? Bursluluk kartı ne zaman verilecek?

BURSLULUK ÖDEMESİ NE ZAMAN?

2023 İOKBS öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

BURSLULUK KARTI NE ZAMAN VERİLECEK?

Burs ödemeleri, PTT iş yerlerinden hak sahiplerine imza karşılığı ve ibraz edilen kimlik fotokopisi alınarak elden teslim edilecek olan TC kimlik numaralarına tanımlı PTT Kartlar ile yapılacak.

2023 BURSLULUK ÜCRETİ NE KADAR?

2023 yılında geçerli olacak MEB İOKBS burs ücreti ise aylık 863 TL olarak belirlendi. 12 ay olarak yapılacak bursluluk ödemeleri, e-devletten sorgulanabiliyor. 

E DEVLETTEN ÖDEME SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYIN:

Kasım tatili ne zaman? İlk ara tatili hangi tarihte başlıyor? Eğitim KYK yurtları ne zaman açılıyor? 2023-2024 KYK yurt açılış dönemi nedir? Eğitim ÖSYM'ye bağlı 2 sınav elektronik ortama taşındı Eğitim AÖL 1. dönem sınavı ne zaman, nasıl yapılacak? İşte 2023-2024 AÖL 1. dönem sınav tarihleri Eğitim