HEMŞİRELİK TABAN PUANLARI: YÖK ATLAS ile Hemşirelik sıralama 2024 ve başarı sıralaması! Hangi üniversite, yüksekokul kaç puanla alıyor?

Hemşirelik taban puanları da YKS sonuçları ile sorgulanmaya başladı. TYT ve AYT sonuçlarına göre adaylar, hemşirelik yüksekokulu veya hemşirelik fakültesi tercihi yapmak istiyor. YÖK tarafından hazırlanan ATLAS tercih robotu, 2024 hemşirelik taban puanları ve başarı sıralaması konularında bilgi veriyor. Peki, hangi üniversite kaç puanla alıyor?

Abone ol

YKS sonuçları bugün açıklandı. ÖSYM'nin sonuç.osym.gov.tr adresinden duyurulan YKS sonuçları ile adaylar, aldıkları puanları öğrendi. Hemşirelik taban puanları, hemşirelik başarı sıralaması 2024 de adayların gündeminde yer alıyor. YÖK ATLAS programı ile hangi üniversite kaç puanla 2 ya da 4 yıllık hemşirelik bölümüne alıyor öğrenebilirsiniz.

HEMŞİRELİK TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI

Hemşirelik, iki yıllık olarak sağlık yüksekokullarında yer alıyor. 4 yıllık lisans programları ise sağlık bilimleri fakültesi ve hemşirelik fakültesinde yer alıyor. Hem devlet üniversiteleri hem vakıf üniversitelerinde bu bölümler yer alabiliyor.

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNÜN OLDUĞU ÜNİVERSİTELER

YÖK ATLAS tercih robotu ile hemşirelik bölümü, önlisans ve lisans olarak hangi üniversitelerde var, taban puanı nedir öğrenebilirsiniz.

YÖK ATLAS (https://yokatlas.yok.gov.tr/) sitesinde girdiğiniz zaman lisans atlası kısmından bölüm olarak hemşirelik seçmeniz durumunda yüksekokul veya lisans olarak iki farklı seçenek çıkıyor. Buradan ise Hemşirelik önlisans (Yüksekokul) Programı Bulunan Tüm Üniversiteler ve Hemşirelik lisans (Fakülte) Programı Bulunan Tüm Üniversiteleri görüntüleyebilirsiniz. Üniversiteleri seçtiğiniz zaman ise taban puan seçimi yapabiliyorsunuz. Böylece hangi üniversitede hemşirelik taban puanı nedir öğrenebilirsiniz.

Hemşirelik (Yüksekokul) Programı Bulunan Tüm Üniversiteler

Hemşirelik (Fakülte) Programı Bulunan Tüm Üniversiteler

YKS tercih kılavuzu 2024 yayımlandı mı? YKS tercih dönemi ne zaman başlıyor? Eğitim YKS'ye İstanbullu öğrenciler damga vurdu! 5 aday birinci oldu Eğitim YKS sonuçları açıklandı Eğitim YKS sonuçları açıklandı: 2024 YKS sonuçları nasıl öğrenilir? Eğitim