EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS tecih sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor. ÖSYM tarafından açılan EKPSS tercihleri 5-13 Ocak tarihlerinde yapıldı. Adaylar, tercihlerini ÖSYM AİS üzerinden yaptılar. EKPSS sonuçları ve kura usulü yapılacak yerleştirme sonuçları heyecanla bekleniyor. Peki, EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Abone ol

ÖSYM, engelli memurların ataması için EKPSS ve kura ile yapılacak yerleştirme için tercihleri 5 Ocak'ta başlatmıştı. AİS üzerinden yapılan 2023 EKPSS tercihleri, 13 Ocak'ta sona erdi. Tercihlerini yapan vatandaşlar, EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, EKPSS yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak merak ediyor. İşte detaylar...

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

EKPSS 2023 için tercihler 5 Ocak - 13 Ocak tarihlerinde yapıldı. Fakat ÖSYM sınav sonuç takvimi açıklanmadığı için EKPSS tercih sonuçları için kesin bir tarih yok. EKPSS yerleştirme sonuçlarının yakın bir zaman açıklanması bekleniyor.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

EKPSS KURA İLE YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

EKPSS tercihlerine göre kura ile yerleştirme yapılırken öncelikle kadrolar için aranan öğrenim düzeyi, cinsiyet vb. nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek.

11 inci dereceli kadrolar için ilkokul mezunları kura ile yerleştirme tercihinde bulunamayacak.

Öncelik eğitim durumu itibariyle ilköğretim/ortaokul mezunlarına verilecektir.

İlköğretim/ortaokul mezunu adaylardan kura ile çekilen aday, boş kadro bulunan tercihleri arasından en üst sıradakine yerleştirilecektir.

Tercihleri arasında boş kadro bulunmayan aday yerleştirilemeyecektir.

Kura işlemi tercih edilen tüm kadrolara yerleştirme yapılıncaya kadar devam edecektir.

İlköğretim/ortaokul mezunlarının kura ile yerleştirme işlemi sonrasında boş kalan kadrolara ilkokul mezunları aynı şekilde kura ile yerleştirilecektir.

Devlet memuru olabilmek için aranan asgari eğitim şartını haiz eğitim veren kurumlardan mezun olan engellilerden kamu kurum ve kuruluşlarına tercihlerine göre yerleştirileceklerin tespiti amacıyla noter huzurunda yapılacaktır.

AÖF sınav giriş belgesi yayınlandı! Eğitim Okullar ne zaman kapanıyor? Eğitim Yetişkinlerin birçoğu çocukluklarında buna maruz kaldı Eğitim Uzay alanında ilk 100e seçildi Dünya