E-okul devamsızlık sorgulama nasıl yapılır?

Okulların yarı yıl tatiline girmesine az bir süre kaldı. Öğrenciler ve veliler, e-okul girişi ile devamsızlık sorgulama, karne notu öğrenme nasıl merak ediliyor. Peki, e-okul devamsızlık sorgulama nasıl yapılır? E-okul karne notu nasıl öğrenilir?

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan e-okul, öğrenci ve veliler tarafından çok kullanılıyor. Yarı yıl tatiline az bir zaman kala devamsızlık, sınav notu öğrenmek, karne notu öğrenme e-okul üzerinden en çok bakılan maddeler. İşte 2023 MEB e-okul devamsızlık sorgulama, karne notu öğrenme...

E-OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öğrencinin eğitim hayatı hakkında bilgi veren e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak için https://e-okul.meb.gov.tr/ sayfasına gitmeniz gerekiyor. Burada VBS yani Veli Bilgilendirme Girişi kısmına tıkladığınız zaman aşağıdaki sayfa açılıyor. Formada görülen Güvenlik kodu, Öğrenci TC kimlik numarası ve Öğrenci okul numarasını girerek GİRİŞ tuşuna tıklamanız gerekiyor.

E-OKUL DEVAMSIZLIK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

E-okul giriş yaptıktan sonra açılan sayfada "Devamsızlık Bilgisi" kısmına tıklamanız yeterli.

Öğrencinin özürsüz 10 gün, özürlü yani raporlu 20 gün hakkı bulunmaktadır. Toplamda 30 gün devamsızlık hakkını dolduran öğrenci notu ne olursa olsun sınıfı geçemez ve başarısız sayılmaktadır.

E-OKUL KARNE NOTU ÖĞRENME

E-okul giriş üzerinden en çok bakılan bir diğer madde karne notu öğrenme. Tabii karne notu görmek için e-karnelerin sisteme yüklenmiş olması gerekiyor. Yarı yıl tatili veya yaz tatili tarihinde e-okul giriş yaptıktan sonra açılan sayfada sol listede e-karne linkine tıklayıp karne notu görebilirsiniz.

Yarı yıl tatili ne zaman başlayacak? Eğitim KYK ödemeleri başladı Eğitim Ücretsiz olarak faydalanacaklar Eğitim KYK bursu ne zaman yatacak? Eğitim