Dikey Geçiş Sınavı bu pazar mı, saat kaçta yapılacak? 2023 DGS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Dikey Geçiş Sınavı bu hafta sonu yapılacak. İki yıllık eğitimlerini dört yıla çevirmek isteyen, lisans mezunu olmayan isteyenler sınav saatini bekliyor. ÖSYM, sınav günü açık tutulan nüfus müdürlüklerini açıkladı. Peki, DGS ne zaman, saat kaçta başlıyor? DGS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Abone ol

DGS sınav günü yaklaştı. Adaylar, son hazırlıklarını yaparken ÖSYM tarafından yayımlanan DGS sınav giriş belgesi ile sınav giriş yerlerini öğreniyor. Sınava geç kalmamak isteyen adaylar "DGS saat kaçta başlıyor?" araştırması yapıyor. İşte Dikey Geçiş Sınavı hakkındaki bilgiler...

DGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Dikey Geçiş Sınav (2023-DGS) 16 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına; sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacak.

Sınav günü açık olan nüfus müdürlükleri

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar bu belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alabilir.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav sonuç takvimine göre 2023 DGS sonuçları 11 Ağustos'ta ilan edilecek.

2023-KPSS sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? Eğitim Bekçi alımı sınav sonuçları belli oldu mu? Eğitim Deprem bölgesindeki öğretmenler için yeni karar Eğitim YKS açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Eğitim