ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri nereden, nasıl yapılır?

DGS tercih süreci, Dikey Geçiş Sınavı tercih kılavuzu yayınlanması ile başlayacak. ÖSYM tarafından yayınlanacak DGS tercih kılavuzu ile birlikte tercih yapılabilecek lisans programları da belli olacak. Peki, DGS tercihleri nasıl, nereden yapılır? İşte DGS tercih kılavuzu...

Abone ol

ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) ile ön lisans mezunu öğrenciler, lisans programına geçebiliyor. 16 Temmuz'da yapılan sınavın sonuçları 11 Ağustos'ta açıklandı. DGS tercih ekranı açılması ile öğrenciler, gitmek istedikleri lisans programını başvuracak. DGS tercih kılavuzu ve DGS başvuruları nasıl yapılacağına dair detaylar haberimizde.

DGS TERCİHLERİ NASIL, NEREDEN YAPILIR?

DGS tercihleri, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) yani ais.osym.gov.tr adresinden yapılıyor. Adaylar, dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana girecek.

Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir.

AÖL 3. dönem sınav sonuçları bugün açıklanır mı, ne zaman açıklanacak? Eğitim 2023-2024 KYK yurt ücretleri belli oldu! Eğitim Gözler ÖSYM'de! 2023 DGS tercihleri ne zaman başlayacak? Eğitim KYK yurt başvuru tarihi açıklandı mı? Eğitim