DGS tercihleri başladı mı, nasıl yapılır? DGS tercih ücreti var mı, ne kadar?

DGS tercihleri, ÖSYM tarafından yayımlanacak DGS tercih kılavuzu 2023 ile başlayacak. Meslek yüksekokulu ve açık öğretim mezunu öğrenciler, eğitimlerini lisans düzeyine çıkarmak için Dikey Geçiş Sınavına girmişti. DGS sonuçları, 11 Ağustos'ta açıklandıktan sonra öğrenciler, DGS tercih ekranının açılmasını bekliyor. Peki, DGS tercihleri başladı mı, nasıl yapılır, tercih ücreti var mı, ne kadar? İşte detaylar...

Abone ol

DGS tercihleri için gözler ÖSYM'de. Geçen yıl 24 Ağustos'ta başlayan DGS tercihlerinin bugün yarın başlaması bekleniyor. 11 Ağustos'ta açıklanan 2023 Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre adaylar, uygun lisans programlarına tercihlerini yapacaklar. Öğrenciler, DGS tercihleri başladı mı, tercih kılavuzu yayımlandı mı merak ediyor. Peki, DGS tercihleri nasıl yapılır, tercih ücreti var mı?

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Adaylar, yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, en çok 30 tercih yapabiliyor. DGS tercihleri, geçen yıl 24 Ağustos'ta başlamıştı. Bu hafta içi DGS tercihlerin başlaması bekleniyor.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

DGS tercihleri, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden yapılıyor. TC kimlik numarası ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra en fazla 30 tercih yapabilirsiniz. Yaptığınız tercihleri, tercih dönemi son gününe kadar değiştirebilirsiniz. 2023 DGS tercihleri başladığı zaman aşağıdaki linke eklenecek.

DGS TERCİH EKRANI 

DGS TERCİH ÜCRETİ VAR MI?

DGS tercihi yaparken ücret ödemenize gerek yok. Geçen yıl yayımlanan DGS tercih kılavuzu ve bu yıl yayımlanan DGS başvuru kılavuzunda DGS tercih ücreti belirtilmemiş.

Okullarda cep telefonu kararı Eğitim Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir? Eğitim KYK yurt başvuruları başlıyor: Başvuru nasıl yapılır? Eğitim Veliler dikkat! Çocuğunuzun okul masrafını kalem kalem hesapladık Ekonomi