DGS tercihleri nasıl, nereden yapılır? ÖSYM 2023 DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

DGS tercihleri için gözler ÖSYM'de. Sınava giren öğrenciler, DGS tercihleri yapmak için heyecanla bekliyor. ÖSYM tarafından yayımlanacak DGS tercih kılavuzu ile yapabilecekleri lisans programları, taban puanları, kontenjanlar belli olacak. Peki, DGS tercihleri nasıl, nereden yapılır? 2023 DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Abone ol

DGS tercihleri başlıyor. Adaylar, ÖSYM tarafından 2023 DGS tercih ekranının açılmasını ve tercih kılavuzunun yayımlanmasını bekliyor. 11 Ağustos'ta DGS sonuçları sonrasında tercihlerin bugün başlaması bekleniyor. Peki, DGS tercihleri nereden, nasıl yapılır? ÖSYM DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Adaylar, yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, en çok 30 tercih yapabiliyor. DGS tercihleri, geçen yıl 24 Ağustos'ta başlamıştı. Bu hafta içi DGS tercihlerin başlaması bekleniyor.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

DGS tercihleri, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden yapılıyor. TC kimlik numarası ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra en fazla 30 tercih yapabilirsiniz. Yaptığınız tercihleri, tercih dönemi son gününe kadar değiştirebilirsiniz.

DGS TERCİH EKRANI 

2023 YÖKDİL 2 sonuçları ne zaman açıklanacak? Eğitim DGS tercihleri ne zaman başlıyor, nasıl yapılır? 2023 DGS tercih kılavuzu Eğitim KYK yurt başvuru tarihi: 2023-2024 KYK yurt ücretleri belli oldu! Eğitim Lise kayıtları ne zaman bitiyor? Eğitim