DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) sonuç tarihi belli oldu mu?

DGS sınav sonuçları, 30 Haziran'da yapılan 2024 Dikey Geçiş Sınavına girenler tarafından merakla bekleniyor. DGS sonuçları ne zaman açıklanacak diye merak edenler, önceki yıllarda açıklanma tarihlerini araştırıyor. Peki, ÖSYM, DGS sonuçları tarihi verdi mi?

Abone ol

İki yıllık yüksek okul mezunları, eğitimlerini lisansa tamamlamak için Dikey Geçiş Sınavına girdi. ÖSYM tarafından düzenlenen ve 30 Haziran'da yapılan DGS sonuçları, adayların gündeminde. DGS sonuçları açıklanması sonrasında tercih süreci başlayacak. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 DGS sonuçları tarihi, ÖSYM takviminde belirtilmemiş. Fakat daha önce 14 Ağustos olarak açıklanmıştı. Geçen yıl 16 Temmuz'da yapılan DGS sonuçları, 11 Ağustos'ta erişime açıldı. 

DGS SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr
internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

DGS SONUÇLARI GÖNDERİLMEYECEK

DGS sınav sonuç bilgisinde;
a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları
b) Ön lisans başarı puanı
c) 2024-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacak

Okullar ne zaman açılıyor, yaz tatili ne zaman bitiyor? Eğitim KPSS önlisans geç başvuru ne zaman? 2024 KPSS önlisans geç başvuru ücreti ne kadar? Eğitim AUZEF final sınav sonuçları açıklandı, nasıl öğrenilir? AUZEF bütünleme sınavı ne zaman? Eğitim YKS ne zaman açıklanıyor? YKS bu hafta açıklanır mı? 2024 YKS sonuçları nasıl öğrenilir? Eğitim