DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları, 2023 Dikey Geçiş Sınavına girenler tarafından merakla bekleniyor. Adaylar, ön lisans eğitimlerini lisans olarak tamamlamak için DGS'ye girdiler. ÖSYM tarafından düzenlenen DGS 16 Temmuz'da yapılmıştı. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Abone ol

DGS sonuçları için gözler ÖSYM'de. Dİkey Geçiş Sonuçları sonrasında adaylar, üniversite kontenjanlarına göre tercihlerini yapacak. Yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı DGS sonuçları ne zaman açıklanacağını ÖSYM duyurdu. İşte ÖSYM sınav sonuç takvimine göre DGS sınav sonuçları açıklanma tarihi...

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek DGS sonuçları, ÖSYM tarafından 11 Ağustos'ta açıklanacak.

2023 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS sonuçları belli olduktan sonra adaylar, aldıkları puanlara ve dikey geçiş yapmak istedikleri üniversitelerin taban puanlarına göre tercihlerini yapacak. Geçen yıl DGS tercihleri 24 Ağustos - 1 Eylül tarihlerinde yapılmıştı. Kesin tarihler, sonuçların açıklanması sonrasında belli olacak.

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Eğitim AÖL 3. dönem sınavı ne zaman bitiyor? Eğitim KPSS ÖABT Alan Bilgisi sınavı ne zaman, saat kaçta? Eğitim BİLSEM sonuçları açıklandı mı, sonuçları nasıl öğrenilir? Eğitim