DGS sonuçları ne zaman açıklanacak, bugün açıklanır mı? 2024 Dikey Geçiş Sınavı sonuç sorgulama ekranı

DGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM sınav takviminde daha önce 2024 DGS sonuç tarihi varken şimdi olmaması, daha erken mi açıklanacak, bugün, bu hafta açıklanır mı sorusunu gündeme getirdi. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir?

Abone ol

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları için adayların gözü ÖSYM'nin sonuç sayfasında. 30 Haziran'da yapılan 2024 DGS sonuçları açıklanmasının ardından adaylar, lisans bölümü tercihlerini yapacak. Peki, ÖSYM tarafından DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 DGS sonuçları tarihi, ÖSYM takviminde belirtilmemiş. Fakat daha önce 14 Ağustos olarak açıklanmıştı. Geçen yıl 16 Temmuz'da yapılan DGS sonuçları, 11 Ağustos'ta erişime açıldı. 

DGS SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

DGS sonuçları, ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanacak. Sınava girenler, TC kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra 2024 DGS sonuçlarını görüntüleyebilecek. 

DGS sınav sonuç bilgisinde;
a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları
b) Ön lisans başarı puanı
c) 2024-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacak.

LGS 2. nakil sonuçları açıklandı Eğitim YKS tercih dönemi sona erdi, yerleştirme sonuçları için gözler ÖSYM'de! Eğitim LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları için gözler meb.gov.tr'de! Eğitim Okullar ne zaman açılıyor, yaz tatili ne zaman bitiyor? Eğitim