DGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? 2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) ne zaman?

Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS), yüksekokul mezunu öğrencilere, eğitimlerine lisansa tamamlama imkanı sunuyor. Sınava başvurular 10-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapıldı. Bu tarihleri kaçıranlar ise DGS için 28 Mayıs'ta geç başvurularını yaptı. Başvuru yapan adaylar, Dikey Geçiş Sınavı giriş yerini merak ediyor. Peki, DGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? 2024 DGS ne zaman?

Abone ol

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları mezunlarının lisans öğrenimine geçebilmesi için bu ay yapılacak Dikey Geçiş Sınavına girmeleri gerekiyor. ÖSYM tarafından düzenlenen sınava az bir zaman kaldı. Adaylar, DGS sınav giriş yerlerini merak ediyor. Peki, 2024 DGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? Dikey Geçiş Sınavı ne zaman? İşte DGS sınav takvimi...

DGS NE ZAMAN?

2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak. DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 135 dakika olacak. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

ÖSYM tarafından DGS sınav giriş belgesi için kesin bir tarih verilmedi. Kılavuza göre Dikey Geçiş Sınavı giriş belgesi, sınavdan en az on gün önce yayımlanacak. DGS sınav giriş belgesine ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak alabileceksiniz. 

EKPSS tercihleri ne zaman başladı, tercih kılavuzu yayımlandı mı? Eğitim AÖF Bahar Dönemi final sınav sonuçları belli oldu! Eğitim MSÜ tercih sonuçları için özler personeltemin.msb.gov.tr'de! Eğitim ALES 2 ne zaman? 2024-ALES/2 başvuruları başladı mı? ALES başvuru nasıl yapılır? Eğitim