DGS geç başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2024 DGS geç başvuru ücreti ne kadar?

Dikey Geçiş Sınavı 2024 başvurusu 20 Mayıs'ta sona erdi. 10 Mayıs'ta başlayan ilk başvuru süresini kaçıran adaylar, 2024 DGS geç başvuru gününü beklemeye başladı. Peki, DGS geç başvuruları ne zaman başlıyor? DGS geç başvuru ücreti ne kadar?

Abone ol

DGS geç başvuru tarihi merak ediliyor. 2024 Dikey Geçiş Sınavı için başvuruları, 10-20 Mayıs tarihlerinde alındı. Bu tarihler arasında başvuruyu kaçıran, yapamayan adaylar için ÖSYM geç başvuru günü belirledi. Geç başvuru gününde başvuru ücreti yüzde 50 zamlanıyor. Peki, DGS geç başvuru günü ne zaman, başvuru ücreti ne kadar? 

DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

DGS başvuru kılavuzuna göre 2024 Dikey Geç Başvuru günü 28 Mayıs 2024 Salı günü. 

DGS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti %50 artırımlı olarak ödenmesi gerekiyor. 2024 DGS geç başvuru ücreti 885 TL. 

DGS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını TC kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

DGS 2024 başvuru yapmak için tıklayınız

DGS başvuru kılavuzu 2024

Bakanlık 3 kitabı muzır yayın ilan etti Eğitim AÖL 3. Dönem sınav tarihleri açıklandı: 2024 Açık Öğretim lise sınavları ne zaman? Eğitim AUZEF sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanır, nasıl alınır? Eğitim ATA AÖF final sınav giriş belgesi yayımlandı mı, sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? Eğitim