DGS ek tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak? 2023 DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

DGS ek tercihler tarihleri merak ediliyor. Bugün ÖSYM tarafından YKS ek yerleştirme sonuçları açıklanması ile üniversite adayları, 2023 DGS ek tercih kılavuzu bugün yayınlanır mı sorgulamaya başladı. Peki, DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak? DGS ek tercih nasıl yapılır, tercih ücreti ne kadar?

Abone ol

Dikey Geçiş Sınavına giren adaylar, DGS ek tercih sürecinin başlamasını bekliyor. DGS yerleştirme sonuçlarına göre istedikleri bölüme giremeyen adaylar, ek tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak merak ediyor. Peki, DGS ek tercihleri ne zaman başlıyor? DGS ek tercih nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

DGS EK TERCİH VAR MI, NE ZAMAN?

DGS ek tercihleri için ÖSYM tarafından verilen net bir tarih yok. Geçmiş yıllarda DGS yerleştirme sonuçlarından yaklaşık bir ay sonra, ekim ayı başlarında ek tercih dönemi başlıyor. 

DGS EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

DGS ek tercih kılavuzu, ek tercihlerin başlaması ile ÖSYM tarafından yayımlanacak. Kılavuz ile birlikte "2023 DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar" tablosu belli olacak. Tabloda lisans programları puan türü, boş kontenjan sayısı, en küçük ile en büyük puan yer alacak. Faydalanmak isterseniz 2022 DGS ek tercih kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.  

KİMLER DGS EK TERCİH YAPABİLECEK?

2023-DGS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2023-
DGS’ye girmiş ve 2023-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. 

a) Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo-2’ye uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.

b) Kontenjanlara yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır.

c) Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir.

Uzman öğretmen ve başöğretmen sınav başvurusu nasıl yapılır? Eğitim YKS ek yerleştirme sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? Eğitim 2023-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı Gündem 2023-2024 Öğretim Yılı AÖF kayıt yenileme tarihleri Eğitim